Cartoonflix
Mi-am cunoscut soția în facultate, jucând Trivia în rețeaua căminelor de la UAIC (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași). Iar din povestea din Atelier e clar că știu câte ceva despre relațiile la distanță de pe internet. Însă până și mie mi se pare cam aiurea să-ți întâlnești președintele pe TikTok. E o intrigă de film prost — unul care bate și filmele proaste pe care Netflix le scoate pe bandă rulantă.
Dar tot pe Netflix am găsit și materiale care chiar merită: câteva serii de desene animate, din categoria young adults sau adults only. Mai jos câteva cuvinte despre fiecare, în ordinea în care le-am văzut, pentru cine vrea să evadeze din filmul absurd în care trăim de câteva zile:
Blood of Zeus (două sezoane, cu un al treilea anunțat pentru 2025)
Legendele și miturile Greciei antice, în viziunea celor de la Powerhouse Animation Studio, băieții care au adus Castlevania pe ecrane. O poveste cu monștri, zei și semizei cu trupuri sculpturale, care se împart între buni și răi și se înfruntă în bătălii grandioase. Ceva la care nici nu îndrăzneam să visez când eram mic.
Blue Eye Samurai (un sezon, cu un al doilea prognozat cândva prin 2026)
O poveste de răzbunare întrețesută cu una de parvenire în Japonia secolului 17, cu violență, sex și politică — un fel de Games of Thrones la scară mai mică. O grafică excelentă și o muzică foarte bună.
Arcane: League of Legends (două sezoane și-atât)
Inspirat dintr-un joc video foarte popular, dar despre care nu știu mai nimic, Arcane este o apariție uluitoare, un amalgam de culori vibrante și grafică animată pe calculator, atmosferă steampunk și acorduri de Imagine Dragons. Dacă nu o dădeau de gard cu filosofeala în ultima parte a sezonului doi, iar fețele personajelor ar fi fost mai expresive, l-aș fi considerat cel mai bun din listă.
La cele de mai sus, se adaugă Terminator Zero, despre care am scris deja. Patru (mini)serii care demonstrează că animația își va găsi mereu publicul, indiferent de vârsta acestuia.