Bodies începe promițător — o crimă cu interferențe SF: același cadavru apărut de nicăieri în aceeași fundătură londoneză este investigat de patru detectivi… în patru epoci diferite.
Căutările duc toate către același personaj, prezent în toate planurile temporare — și Bodies face astfel pasul îndrăzneț înspre călătoria în timp, pierzându-și însă din elan.
Iar în cele din urmă, filmul leagă întâmplările și protagoniștii într-o buclă infinită — o construcție șubredă și neclară pentru privitor.
Mai de fiecare dată când o poveste propune clasica întrebare Ce-a fost mai întâi, oul sau găina?, șansele să ajungă la o rezoluție cu sens sunt minime. Din păcate, Bodies nu face excepție. Tehnica — inclusiv vizuală — prin care cele patru anchete sunt legate între ele este atractivă, dar fără un DE CE elocvent, o motivație coerentă pentru aceste complicații, filmul își pierde din appeal. Iar obiectele muncii sunt dintre cele mai “grele”: o bombă nucleară detonată în mijlocul Londrei just because; o tehnologie extraordinară, ce permite călătoria în timp, abandonată în perfectă stare de funcționare într-un subsol, undeva unde pare că oricine are acces; o societate secretă care deține informația absolută, dar vrea și mai mult.
Și un semn care apare fără vreo explicație pe mâna fiecărui călător în timp… Nobody knows what it means, but it looks provocative, ca să parafrazez niște versuri.
Aproape de final, cineva capătă o conștiință și totul se pune în mișcare pentru a rupe bucla. Și încercarea reușește — până când, chiar la final, treaba nu mai e așa de sigură… Incertitudinea asta nu mi-a făcut bine: ăsta (filmul) își bate joc de mine, ori sunt eu bătut în cap și nu înțeleg?
Așadar, Bodies e un film prost?
Deloc.
Doar că abordează simplist o temă sofisticată, punându-se singur în pericol de a rupe altă buclă, poate cea mai importantă: cea a atenției și implicării spectatorului.
Într-un final, nu e Agatha Christie meets Quantum Leap, dar merită o șansă. Măcar pentru muzică.
Avea sanse sa fie ok, dar a trebuit sa bage woke si diversi si mai ales bretonata aia cu fatza de candidat la primarie din partea Usere.