Black Doves e o organizație clandestină de spionaj, care vinde informații celui care plătește cel mai mult pentru ele. Helen (Keira Knightley) este unul dintre agenții ei, infiltrată în guvernul Marii Britanii ca soție a ministrului apărării. Sam (Ben Whishaw) este asasin plătit și protectorul Helenei. Amândorura le este tot mai greu să balanseze viața personală cu munca riscantă pe care o fac, dar sistemul găsește mereu o cale de a-i ține captivi într-o lume periculoasă, în care prea puține lucruri sunt ceea ce par a fi. Iar dacă asta nu era de ajuns, dragostea le complică viețile tuturor — până în pragul unui conflict militar dintre Occident și China.
Pentru Keira Knightley am avut mereu o slăbiciune inexplicabilă, iar Ben Whishaw mi-a fost simpatic în rolul lui Q din filmele cu James Bond din seria Daniel Craig. Așa că Black Doves mi-a atras atenția de cum a apărut pe Netflix — răsplătindu-mă cu două prestații actoricești remarcabile.
Dar… Nu se putea să nu fie și un dar. Și încă unul mare, pentru că Netflix nu se dezminte de una dintre poreclele lui: Gayflix.
Sam este gay. Atât de gay, încât nici nu-l cunoaștem bine că un tip pe care-l agață într-un bar i-o și trage pe la spate, din picioare. Semnificația scenei explicite pentru restul filmului? Zero barat.
Altă poreclă pentru Netflix este Wokeflix.
Drept urmare, după ce-și lasă partenerul cu flamura-n vânt, nesatisfăcut, Sam reia legătura cu fostul iubit, un tip de culoare. Necesitatea de-a avea un cuplu gay și birasial în film? Zero barat.
The gay stuff nu subminează interpretarea lui Ben Whishaw. Mai ales că tipul arată ca un hipiot veritabil și neînțeles. Contrastul dintre fizicul fragil și sângele rece al asasinului e unul dintre punctele tari ale filmului. Dar, totuși… dacă cu conceptul de gay mai pot trăi, de demonstrațiile practice chiar mă puteam lipsi.
Prin urmare, Black Doves are o premisă interesantă — împușcături, crime, bătăi, spionaj, politică —, dar “viziunea artistică” nu e cea mai fericită și va îndepărta publicul care nu crede în diversitate și incluziune cu orice preț (așa cum nici eu nu cred).
m-au pierdut, desigur, la faza gay din bar, nu ma mai uit la mizerii woke.